In de winter 2011-2012 zijn we gestart met Tenniskids.                            Wat is Tenniskids?

Tenniskids is een programma om kinderen niet alleen kennis te laten maken met de tennissport, maar om hen vervolgens te inspireren tot het spelen en blijven spelen van tennis. Het tenniskids programma is meer dan het volgen van tennislessen. Kinderen leren successen te beleven, contacten op te doen, sportiviteit en plezier te hebben op een tennisbaan. Het tenniskids programma bestaat uit 3 fasen en biedt kinderen leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Aangepaste baanlengtes en speciale lesmaterialen maken het voor kinderen mogelijk het tennisspel te leren op een manier die past bij hun fysiek, emotionele ontwikkeling en technische en tactische vaardigheden. Hoe? Van ROOD naar ORANJE en naar GROEN!

ROOD, ORANJE en GROEN Van basisvaardigheden naar slagvaardigheid en techniek en naar tennis op de hele baan!   

 

Tenniskids ROOD                                                                 

In deze 1e fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden.   

Tenniskids Oranje                                                                                          In de 2e fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereiden op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer.                      

Tenniskids GROEN                                    

Dé voorbereiding op het 'hele baan'tennis! Kinderen in deze leeftijd zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek wordt verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid.Wedstrijden worden wederom langer en competietietennis speelt een belangrijkere rol.

 

Fase  Baan  Bal  Racket 

Rood             

4/8 jaar

12mx6m                        

(1/4 tennisbaan) 

rode spons-foambal

 43-58 cm.

(23 inch)

Oranje

7/8 jaar

en ouder

ingekorte tennisbaan

lengte: 18m

breedte: normaal

oranje tennisbal 

zachter en lichter

dan normale bal

 58-63,5 cm.      

(23-25 inch)

Groen

8/9 jaar

en ouder

 hele tennisbaan

groene tennisbal 

iets zachter en lichter        

dan normale bal

63,5-66 cm. 

(25-26 inch)

Meer informatie is te vinden op  www.tenniskids.nl